ASE in the media

Researchers of the Amsterdam School of Economics are frequently present in Dutch media. Below, you find an overview of media publications (Dutch only).

If you have another online news publication to add on this page, please email the link to the publication to redactie-feb@uva.nl.

De lage rente van de ECB is onverantwoord
Tijdelijke inflatie is geen probleem, maar het beleid van de Europese Centrale Bank zorgt ervoor dat die langdurend wordt, schrijft ASE-hoogleraar Sweder van Wijnbergen. NRC, 20 juli 2021.
'Nederland moet keuze maken over EU-beleid en ophouden met zwabberen'
Volgens hoogleraar Roel Beetsma, voorzitter van de 'Commissie Europese Economie', maakt Nederland zichzelf kwetsbaar. 'Als je in onderhandelingen steeds van positie verandert, weten anderen dat je dus over te halen bent', zegt hij. NRC, 8 juli 2021.
Alle publicaties van ASE in the media
Bekijk alle mediapublicaties van de Amsterdam School of Economics
Kennisnieuwsbrief Eureka!
Lees meer over onderzoeken waar onze wetenschappers zich mee bezighouden