ASE in the media

Researchers of the Amsterdam School of Economics are frequently present in Dutch media. Below, you find an overview of media publications (Dutch only).

If you have another online news publication to add on this page, please email the link to the publication to redactie-feb@uva.nl.

Kansenongelijkheid in Nederland
De plek waar je opgroeit, bepaalt voor een groot deel je kans op een welvarend leven. Hoogleraar Economie Bas ter Weel: 'Als je in Emmen opgroeit, worden jouw kansen veel sterker bepaald door het inkomen van je ouders dan in Alphen.' NRC, 5 maart 2021.
Waarom worden verkiezingsprogramma’s doorgerekend?
'De berekeningen zijn handig voor het aangeven van richting, maar de discussies zouden er niet door gevoerd moeten worden', zegt Sweder van Wijnbergen. Radio 1 Spraakmakers, 1 maart 2021.
Alle publicaties van ASE in the media
Bekijk alle mediapublicaties van de Amsterdam School of Economics
Kennisnieuwsbrief Eureka!
Lees meer over onderzoeken waar onze wetenschappers zich mee bezighouden