For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Fiscale economie

Fiscale economie

Informatie over de Master of Science in Fiscale economie.

Vraag de brochure aan

Deze eenjarige masteropleiding geeft je de economische en juridische kennis om aan de slag te kunnen als fiscaal econoom. Afgestudeerd fiscaal economen van de ASE staan bekend om hun sterke comptabele én juridische onderlegging; Vaak kun je vrijwel meteen na afronding van je studie terecht bij een belastingadvieskantoor of de Belastingdienst. 

  • Word opgeleid tot allround fiscalist;
  • Bestudeer het belastingrecht vanuit een juridisch én comptabel perspectief;
  • Verbreed je blik met kennis en inzicht van de nationale én internationale economische situatie en opvattingen.

Studeren in deeltijd?

Het masterprogramma is niet specifiek ingericht voor deeltijdstudenten. Wil je toch deeltijd studeren, dan kun je – binnen de wettelijke mogelijkheden – de master Fiscale Economie in je eigen tempo volgen. 

Diploma

Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscale Economie en de titel Master of Science (MSc).

Amsterdam, jouw studentenstad

Amsterdam is als studentenstad niet te verslaan. Nergens anders vind je de Amsterdamse mix van internationale bevolking, bruisend nachtleven, eeuwenoude én hypermoderne kunst en cultuur, weldadige natuur en prachtige architectuur. De Amsterdam School of Economics ligt pal in het centrum, dus jij maakt die meeslepende mix elke dag mee. Studeren in Amsterdam is een onvergetelijke ervaring.

Amsterdam School of Economics (ASE)

De Amsterdam School of Economics (ASE) aan de UvA is een excellent aangeschreven school, met een internationale blik en vele hoog aangeschreven onderzoekers en docenten. De UvA staat op de 57ste plaats in de QS World University Rankings 2016-2017: een uitdagende omgeving waar kritisch nadenken en een onafhankelijke, onderzoekende geest ruim baan krijgen. Een diverse instroom van studenten en een actief netwerk van internationale alumni verzekert je ervan dat je nog jaren later herinneringen uitwisselt met andere afgestudeerden van de ASE.

Lees verder: Studieprogramma

Fiscale economie
Degree programme MSc Fiscale Economie
Type Regular study programme
Mode Full-time, part-time
Credits 60 ECTS, 12 months
Language of instruction Dutch
Starts in September
CROHO code 66402