Bachelor's Actuariële wetenschappen

Moet een stevige roker meer premie betalen voor een ziektekostenverzekering dan een niet-roker? En mensen met een erfelijke ziekte: meer of minder premie? Een actuaris schat complexe financiële risico’s in, bijvoorbeeld mbt financieel-economische crises, brand- of aardbevingsschade, vergrijzing en sterfte. Dus, ben je goed met getallen en complexe vraagstukken? Dan is Actuariële Wetenschappen jouw studie, en Amsterdam jouw stad.Loading video..

Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam: iets voor jou?

  • Je hebt wiskunde B in je pakket, en je haalt er ruime voldoendes voor. Bovendien: je vindt wiskunde leuk;
  • Je ziet jezelf wel werken als actuaris of risicomanager bij bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij, pensioenfonds of een andere financiële instelling of overheid, of in de consultancy;
  • Je houdt van getallen maar ook van de maatschappelijke werkelijkheid daarachter, je kunt abstract denken en bent analytisch sterk;
  • Je staat ruim voldoende voor Engels: veel wetenschappelijke literatuur in de opleiding is Engelstalig;
  • Je kunt zelfstandig werken: je weet de weg in de bibliotheek. Het helpt als je initiatiefrijk en onderzoekend van aard bent.

Bekijk de presentatie

Wil je meer informatie over deze opleiding, bekijk dan de video-presentatie van programmadirecteur dr. Maurice Koster. De presentatie is vergelijkbaar met de informatie van de UvA Bachelor dag.

Studeren in deeltijd?

Je kunt Actuariële Wetenschappen niet in deeltijd studeren.

Engels of Nederlands?

Vanaf september 2016 wordt Actuariële wetenschappen ook volledig Engelstalig aangeboden, klik hier om naar de Engelstalige website te gaan. Kies je voor de Nederlandstalige variant, dan heb je alleen in het eerste jaar Nederlandstalig onderwijs en ga je in jaar 2 en 3 over op het Engels. Ook is veel wetenschappelijke literatuur Engelstalig.

Kerngegevens


Degree programme
BSc Actuariële wetenschappen
Type
Regular study programme
Mode
Full-time
Credits
180 ECTS, 36 months
Language of instruction
Dutch
Starts in
September
CROHO code
56411

Published by  Economics and Business