Carrièreperspectief

Master Fiscale economie

Met een MSc in Fiscale Economie sta je aan het begin van een solide carrière. Amsterdamse fiscaal economen zijn gewild omdat zij naast goed juridisch, ook sterk comptabel onderlegd zijn. Daarnaast is Amsterdam bij uitstek geschikt om een passende baan te vinden in het bedrijfsleven bij (multi-)nationale ondernemingen.

Het vak van fiscaal econoom keert jaarlijks terug als een van de meest lucratieve beroepen op de lijst van Elsevier. Niet alleen verdien je goed, je maakt ook een grote kans op een vast contract, krijgt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en kunt echt op je afstudeerniveau aan de slag. Daarnaast scoren belastingadviseurs hoog op tevredenheid over hun beroep, en hebben zij vaak de vrijheid om zelf hun uren te bepalen.

Ondanks de toenemende invloed van automatisering in de praktijk van belastingadvieskantoren, is de verwachting dat er de komende jaren meer banen in de aangiftepraktijk zullen zijn voor fiscalisten met een goed comptabel begrip van de meest complexe aangiften. Juist die comptabel complexe aangiften zullen zich niet snel in computerprogramma’s laten vangen.

Fiscaal econoom als beroep

Afgestudeerde fiscaal economen komen veelal in de fiscale praktijk terecht, bijvoorbeeld bij een belastingadvieskantoor of bij de Belastingdienst. Heb je aantal jaren werkervaring opgedaan? Dan kun je kiezen voor de mogelijkheid om als bedrijfsfiscalist verder te gaan. Ook kun je terechtkomen bij de centrale overheid of in de universitaire wereld.

Published by  Economics and Business

3 December 2015